Film

På denne side, kan du se hvilke film der har gjort brug af Boltinggaards kostumesamling i gennem årene. Der er både store danske og udenlandske film i blandt. 

Dogville                                        

Spillefilmen ”Dogville” fra 2003 er instrueret af Lars Von Trier og har Nicole Kidman i hovedrollen som Grace. Nicole Kidman ses her i sit ikoniske kostume (Indsæt billede), hvilket er lånt fra Boltinggaard’s kostumesamling. Manon Rasmussen vandt med denne film en Robert Pris for bedste kostumier - bl.a. ved hjælp af denne kostumesamling.    

Pagten                                             

Den danskproducerede spillefilm ”Pagten” er fra 2021 og er instrueret af Bille August. Filmen omhandler forfatteren Karen Blixen og hendes forhold til den unge og lovende poet, Thorkild Bjørnvig. I rollen som Karen Blixen finder vi den velkendte danske skuespiller, Birthe Neumann. Boltinggaard Gods lagde både lokaler og kostumer til, da denne film skulle sættes til livs.   

The house that Jack built

“The house that Jack built” er en psykologisk gyserfilm fra 2018, som er skrevet og instrueret af Lars Von Trier, med Matt Dillon i hovedrollen som Jack. Filmen følger Jack og hans historie, som en seriemorder over 12 år i 1970 og 1980’ernes Washington. I denne film gjorde Lars Von Trier brug af diverse kostumer fra vores samling.